O zi din viata unui copil zapacit  

Publicat de Octavian Ghergheli

Eu...:D E bine?...:))
Eu, doar eu si numai eu. Sunt in multe feluri...Sunt asa cum nu-ti inchipui, asa cum ai vrea sa fiu si cum nu te-astepti :))

Cica-s mai diferit un pic...Multi zic ca sunt unic...Ca am ceva in mine mai diferit :)) Foarte bine, nu-i contrazic.

Ce urmeaza? Sa incep sa insir, nu? Imi place aia, imi place aialalta...Si tu cauti si bifezi daca e pe lista ta de preferinte...Si vezi ce-avem in comun...Alea alea... :D

Stai..te gandesti..analizezi..si incepi sa te orientezi dupa ele cam ce ma defineste...Am dreptate? Stiu ca da.....

Ia fii atenta, ia un pix in mana si urmareste. Vezi ce apartine listei :))


Imi place sa ma trezesc dimineata devreme pe la 7, sa deschid geamul la sufragerie si sa aud vrabiutele cum canta in teiul de langa bloc. ok?

Imi place sa ma duc devreme la paine jos, cam pe la 7:30 ca altfel vin toti mosii si toate babele din cartier si o iau pe toata, si dup-aia mie mi-o da p-aia de ieri...

Dupa ce mananc painea cumparata la 7:30 si restul alimentelor luate foarte recent din alimentara, ca sa se mentina proaspete, ma duc in IOR.

Aici fac mai multe: ma plimb, admir cainii curajosi care sar in apa plina de matasea-broastei si alte alge frumoase, si imi pare rau ca nu mai vad ciutani balacindu-se in ea, pesemne s-au lecuit...

Alerg...am 1,73 si 63 kg dar alerg prin tot parcul cat ma tine, ca cica am auzit la japonezi ca cei sedentari sunt predisupusi la cancer..

Ma uit la rate...ma uit la lumea cum da de mancare la rate...ma uit la copiii mici care incearca sa le prinda de pe mal si-apoi ele fac niste miscari inteligente si-ajung in apa si ei raman pe mal ofticati...

Privesc la muncitorii cei "seriosi" care la cativa metri de dacia papuc cu materialele de constructie si-au intins paturica si stau sa se relaxeze la umbra...Parca planificandu-si tehnicile ce-aveau sa le execute mai apoi, cu atata spor si daruire...Intr-adevar, e mai usor sa planifici cu ochii inchisi...

Vad bunici stand pe banca (intre timp am urcat un nivel mai sus, logic pe aleea de langa lac nu sunt banci, dar cate ture sa fac???) cu Jurnalul National in brate, in sandale, maieu si pantaloni trasi sus pana la tzatze (fie-mi iertata exprimarea, dar niciodata n-o sa inteleg de ce si-i trag atat de sus) privind la nepotii lor care stau in fund pe asfalt si picteaza cu crete colorate sau albe un peisaj abstract cu multe intelesuri...numai de ei stiute...Asa vor ei sa pastreze misterul...Doar ei sa stie...Eh asta e..Dar mie nu-mi plac copiii care se gandesc numa' la ei, intelegi? Eu de ce sa nu stiu ce-i aia?...

Si mai vad pe cate unul, dupa ce ca-si pastreaza lucrarea pentru el, mai are tupeul sa ravneasca si la jucaria celuilalt...In fine..Asta-i generatia..Ii las cu-ale lor probleme si merg mai departe...

Ies din parc. Ajung la intersectie. Astept sa se faca verde si trec. Fac stanga apoi si ma indrept spre casa.

[...] :D

Ajung acasa. Ma sterg bine pe presul de la intrare (e un pres nou, cumparat de curand de la Billa, pe celalalt l-am aruncat, era folosit.)

Intru in hol, imi scot adidasii, ii pun frumos ordonat la locul lor, si ma duc la baie. Ma spal bine pe maini si fac un dush.

[...] :D

Ies din dus, ma sterg bine pe corp sa nu racesc. Ma imbrac.

Deschid calculatorul. Apare un mesaj, zice: "By signing in as Invisible to Everyone you will appear on other people' s Messenger Lists as offline." Asa si? Asta opreste radiatiile din atmosfera? Scumpirea carburantilor si a gigacaloriilor? Inhalarea noxelor poluante de la masinile Roman inca in libertate? Nu.

Vad ca cineva mi-a lasat doua offline-uri. Mi-a zis ca nu mai vine sambata la biliard ca pleaca la tara. Tre' sa scuture nucul. Ok.

Vad un add as a friend. E o fata. Initial sunt sceptic. N-o cunosc. Nu stiu ce-i cu ea. Daca imi vrea rau'? :-S Apoi ma razgandesc si-o adaug. Dar o trec in alt grup la offline, s-o vad in timp cum e. Nu vreau sa-mi vada statusurile. Dup-aia stie cum sa ma abordeze.

Ma apeleaza o prietena. Ma intreaba ce mai fac.

Pe skype cineva imi zice hello. Dau minimize la fereastra cu prietena. O sa-i raspund. Clientul are un nou proiect pentru noi. Web design & shopping cart la un site de vanzari-incaltaminte. I-am spus ca-l terminam in doua saptamani. Am vorbit cu baietii si le-am zis ce tre' sa faca.

Intre timp prietena s-a suparat si a dat sign out. I-am lasat un offline.

Intru pe odc sa iau niste melodii. Ma enervez ca am conexiune proasta. Merge greu. Ca sa ma linistesc, iau niste bomboane cu ciocolata dintr-o cutie. Expira in octombrie 2009, deci sunt bune.

Merg la bucatarie si scot niste piept de pui dezosat din congelator, pentru mai incolo.
Ma intorc la calculator. Aceeasi melodie. De data asta sunt mai calm. Stiu ca asta-i mersul lucrurilor si nu ma pot impotrivi.

Ma uit la Basic Instinct 2. Faza de la inceput cu tipa la volan. Asta mi-a placut. Dar ma enerveaza baietii care nu se pot controla si nu rezista ispitei. Ce-i aia sa cedezi?! Ce, nu poti sa rezisti farmecului unei fete?! Aiurea... Tre' doar sa te gandesti la un lucru non-...non- pe acel subiect... :D Si gata. Pe mine nu ma manipuleaza fetele. Asta vor ele sa creada. Uneori le dau impresia asta ca sa se bucure. Alteori le-o spun direct. Se supara, dar le trece.

S-a terminam Basic Instinct 2. Primul mi-a placut mai mult. Era mai...animat. :D

Ma imbrac si ma duc la firma. Am de rezolvat niste lucruri. Hartogaraie. Nimic palpitant. Era mai interesant ce facea tipa la volan. Da recunosc, in acest moment m-as fi lasat manipulat. Nu-mi place contabilitatea. :-& De fapt, nu-mi plac hartiile multe insirate pe birou. De aceea le pun frumos in dulap. Si scot cate una pe rand. Contabilul nostru era in concediu medical, varuia casa de la tara si a cazut de pe schela. Asta e. Dar nu putea si el sa se duca doar sa scuture nucu'? Nu, el a vrut sa-si impresioneze nevasta. Tot manipulare e si aici. L-a convins ea sa-i varuiasca, iti zic eu.

Deci ma ocup de hartii. :-& Mai tarziu tre' sa trec pe la registrul comertului. Am de rezolvat ceva.

Baietii incep sa lucreze la proiect. Ii controlez sa-i vad ce fac. Merge bine. Sunt multumit.

[...] :D

Trec pe acasa. Mi s-a facut foame, care-i problema?! Puiu' e dezghetat. Il feliez si-l pun la foc. Am o tigaie, in care-l fac, intelegi? E cu aburi, eu nu prajesc in ulei, ca nu-i bine. Pun unt si niste mirodenii. E o tigaie cu niste gaurele pe unde intra aeru si circula asa cum trebuie ca sa faca papa bun. Intelegi? Daca tu vrei sa faci in ulei, problema ta!

Intre timp deschid calculatorul. (Nu, nu l-am lasat deschis toata ziua pentru niste melodii pe odc. Nu-l las de fel deschis cand plec de-acasa) Vad niste mesaje noi pe mail. Cica am primit comment-uri pe blog. Ma uit sa vad. Lumea-si exprima parerea. Unii-mi scriu lucruri dragute, altii ma intreaba "ce am". Pe astia din urma ii mai filtrez. Nu de alta, dar n-au legatura cu subiectul articolului. Unii imi mai scriu pe mail ca nu stiu unde sa lase comment. La sfarsitul articolului e un link. El te trimite intr-o noua pagina unde ai niste optiuni.Le zic sa dea click pe-acolo si o sa poata lasa comment. Si ce frumos ar fi sa nu mai fie "anonimi". Vreau sa stiu si eu cum ii cheama. :) Parerea lor conteaza.

Cat am lipsit de-acasa, vecina, tanti Mariana a luat niste facturi. Mi le-a dat. Era incantata. Erau de la Distrigaz si UPC. Cica nu platisem luna anterioara. I-am multumit si i-am zis ca ma voi ocupa.

[...] :D

Soarele da sa apuna. Intre timp, puiu' e gata, il pun in farfurie. Aud un buzz pe mess, il las sa zica...Insista. Unii n-au rabdare. O sa invete. Puiu' meu e mai important.

[...] :D Ma imbrac, inchid calculatorul, (intre timp cel cu buzz s-a enervat si-a dat sign out - de ce oare n-au rabdare? ?-??), verific apa la baie dac-am inchis-o, iau cheile, rolele si-o pornesc spre parc.

This entry was posted on Friday, September 12, 2008 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

9 comentarii

Anonymous  

Este interesanta descrierea simpla pe care o etalezi in aceste articole , partea mai interesanta apare la semnificatia principala si alte sensuri secundare.

hai, zi ca si-n realitate te dai cu rolele, sa am si eu partener de skate-uit! :))

Anonymous  

ok ..ce sa zic fain ..am zambit subtil semn ca mi-a placut ce am citit ..si ..mi s-au ars cartofii ca ..am uitat de ei ..in rest fain ..ai imaginatie .. simtul umorului ...bafta pe viitor ..

Anonymous  

pfff....nu trebuia sa spui ca de obicei nu te intimideaza femeile si ca uneori le lasi impresia ca te-au intimidat,chiar daca in realitate nu e chiar asa ...asa sa fie oare?:-? ;))acum le-ai pus in garda :D foarte tare faza cu mosii si babele ..aaaa si nu pot sa uit amanuntul cu cratita ta cu aburi :)));)tine-o tot ashea..;)asteptam alte "descrieri" si mai haioase ;)

Anonymous  

O descriere simpla,dar cu multe amanunte a unei persoane careia ii place viata.Asteptam si alte articole mai interesante k sa avem noi astia muritorii de rand ce citi.

Anonymous  

:)))) chiar m-ai facut sa rad. si ma bucur ca esti printre barbatii care stiu sa se intretina singuri sau...pur si simplu sa se descurce.astept articole noi :)

Impresionant faptul k, desi ai un job,iti faci timp si pt a publik kte o istorisire f reusita....Aceasta istorisire,mie personal,mi-a dat impresia d viata reala si desigur m-a facut s si zambesc...astept urmatorul articol...

um.. cred ca te cam incurci in detalii care nu prea au aport la starea pe care vrei sa o descrii :D
a,da, si esti ordonat. asta e de bine.

@mihuta_or: Daca tu zici...:P

@iri: Da mai, Iri, recunosc. Ma dau! Asa este. Hai "la skate-uit"! :P

@dulcica: Pai ce faci mai, dulcica?.. Stai sa ti se arda cartofii?...Cred ca i-ai aruncat.. :(

@anonim1: Deci fetelor, stati in garda! :)) Acuma daca in realitate e asa, sau nu...Cine poate sti...:P Sper ca tu n-ai avut cartofi pe foc... :)

@anonim2: Pai atunci, draga anonim2..adevar graiesc acum: pentru voi,... astia "muritorii de rand",...voi avea ceva mereu de zis! :P N-am sa va las! :P

@corina mirabela: Da mai, corina, da' tot mai misto e cand astepti frumos la tv si ea gateste sarmaua! :P Nu-i asa? :D

@donaldinia: Pai cum sa nu-mi fac eu timp, donaldinia pentru cititoarele mele dragute? ;;) Va veni si urmatoru'! :P

@angela: Care sunt detaliile in care tu crezi ca ma incurc? Dar starea pe care vreau s-o descriu? Ma gandeam eu ca a fi ordonat nu-i un lucru rau..Altfel nu insistau atata cu el mamicile noastre cand eram mici :P